Danslinjen

Danslinjen

Vår Danslinje är en 1 – 2-årig utbildning på heltid. Navet i utbildningen är daglig dansträning i stilarna Balett, Jazzdans, Modernt och nutida dans samt flera Streetstilar. Du har även dansimprovisation och komposition, dansteori och omvärldsorientering, produktion samt kompletterande träning så som styrketräning och kondition. Vi erbjuder flera tillvalskurser. Hos oss kan du skaffa dig de färdigheter du behöver för att bli den dansare du vill bli!

Kursinfo

Kurstid

För läsår 25/26 gäller:
18 aug 2025 till 3 juni 2026

För läsår 24/25 gäller:
21 aug 2024 till 3 juni 2025

 

Ansök

Ansökan öppnar 20 jan 2025

Sista ansökningsdag 24 mars 2025

Kurslängd

39 veckor

Antagningsprov
Information om antagningsprov hittar du via Ansökan-knappen.

Kursens innehåll

Under hela utbildningen utgör navet den dagliga dansträning, varje vecka i balett, modern och nutida dans, street och jazzdans. Du kompletterar dansträningen med fysträning som kondition och styrka liksom alternativa träningsformer som yoga, pilates och i viss mån somatiska praktiker.

För att öka din bredd och förståelse för dans lägger vi stort fokus även på dansproduktion, dansimprovisation, komposition samt dansteori. Under utbildningen ingår du i minst två större dansproduktioner per läsår. Du medverkar i dansföreställningar, åker på studieresor, tittar på professionella dansföreställningar och träffar spännande gästlärare.

Om du har funderingar på att i framtiden undervisa inom dans eller är lockad av en karriär inom musikal eller show erbjuder vi valbara kurser i dansmetodik och pedagogik samt sång. Vi erbjuder också tillvalskurs i Dansfilm, teori och praktik. Du får ta del av folkbildningens grunder och samhällsintressanta samtal på olika sätt tillsammans med övriga på skolan.

Danslinjen

Mål med kursen

  • Att utveckla deltagarnas förståelse, teknik och förmåga att uttrycka sig inom scenisk dans.

  • Att ge en bra grund för studier på högskola, ett framtida arbete eller en meningsfull och aktiv fritid inom danssektorn.

  • Att ge deltagarna förutsättningar till eget ansvar för sitt lärande och kunskapsbyggande som kan användas i flera aspekter av livet.

Ämnen

  • Dansteknik: balett, modern och nutida dans, jazzdans och street

  • Produktion

  • Dansimprovisation och komposition

  • Kompletterande träning

  • Dansteori och omvärldsorientering

  • Eget arbete

  • Anatomi (kortkurs)

  • Hälsa och hållbarhet (kortkurs)

Tillval

  • Dansmetodik och pedagogik

  • Sång

  • Dansfilm

Har du frågor om Danslinjen på Lunnevad?

Ingen vet bättre än våra deltagare hur det är att studera på Lunnevad. Undrar du något om Danslinjen så är du välkommen att höra av dig till:

Föreställer två deltagare på danslinjen

Inez & Tilde

Deltagare på Dans

Följ @lunnevadsdanslinje på Instagram!
Missa INTE Solofestival 2024! Detta sker lördag 14:e december kl. 13.00 och 16.00 i Aulan på Lunnevads folkhögskola. Evenemanget är gratis men du behöver boka din plats och det gör du på Lunnevad.se/event/solofestival-2024/ Hoppas vi ses! @lunnevadfolkhogskola #dansasolo #solofestival2024
Idag har vi förberett oss! Kom ut till Lunnevad imorgon och lyssna på musik, titta på konst och hälsa på oss! 12.15 Pappadans, samling vid stora parkeringen. 14.15 Medley i Blue Note 16.15 Dansimprovisation i Blue Note. Välkomna @lunnevadfolkhogskola
Är du nyfiken på Danslinjen? I höst finns det två mycket bra tillfällen att se och träffa oss. Det första är redan nu på lördag, 9/11, då vi är del av Musiklinjens höstkonsert med ett eget program där vi visar utdrag ur föreställning och lektioner, detta sker kl 14.15- va 14.45 samt 16.15-ca 16.45. Kl 12.15 går det att se danskonceptet Pappadans med danslinjens sindre Rydhard. Det andra tillfället att möta oss i höst är på vår Solofestival som går av stapeln lördag den 14/12. Tider för detta unika evenemang kommer! Allt sker ute på @lunnevadfolkhogskola Välkomna!
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Efter

Lunnevad

Deltagare på Danslinjen går ofta på utbildningen för att man vet att man vill ha en framtida karriär i dans eller funderar på att ha det. En annan anledning är att man älskar att dansa men kanske inte haft möjlighet att dansa på heltid och ser en chans här att göra det för att sedan fortsätta en helt annan yrkesbana. Alla som vill fortsätta med dansen efter tiden på Lunnevad gör det. Här är några skolor som deltagare från Danslinjen har fortsatt till: Stockholms Konstnärliga Högskola, Balettakademien både i Stockholm och Göteborg, Institute of the Arts Barcelona, London Contemporary Dance School, Iwanson international school of contemporary dance, Åsa folkhögskola, Danscenter/Fryshuset, Diambra och House of shapes.

Ansökning och
kunskapskrav

Du ska ha dansvana från en eller helst flera danstekniker: balett, modernt, street och jazz. Under audition väger vi samman följande faktorer: den sökandes förkunskaper i de olika dansämnena, fysiska förutsättningar, kreativitet, musikalitet, rörelsekvaliteter, uttryck och inlärningsförmåga. Vi söker deltagare som har en stark motivation och god samarbetsförmåga. Vi strävar också efter att sätta samman en pedagogiskt väl fungerande grupp.

Information om audition hittar du via ansökan-knappen.

Har du frågor eller vill boka besök på skolan? Välkommen att kontakta:

Sophia Örnell
E-post: sophia.ornell@lunnevad.se

Ansökan för läsåret 25/26 öppnar 20 jan 2025

Möt dina danslärare

Ansvarig för
sidans innehåll:

Torleif Ander
Rektor

Sidan uppdaterades senast den 26 november 2024