Jazz
Du som går på jazzinriktningen får spela mycket ensemble i olika stilar. Vi har konserter nästan varje vecka och du har själv möjlighet att ordna egna spelningar. Vi åker på öppna jam i Linköping och gör regelbundet konserter på olika jazzevent.
Kursens innehåll
I jazzensemble får du prova på olika stilar och även själv välja stil och inriktning under vissa av ensembleperioderna. Standard- och rytmensemble ger dig tekniker för att snabbt lära in nya låtar och improvisera i udda taktarter. Under vecka 4 har vi repvecka och vecka 5 åker alla på turné. Du planerar upplägg, turnérutt och väljer musik tillsammans med de andra i din turnégrupp. Vårt fullbesatta storband, 5 saxar, 4 trumpeter, 4 tromboner, gitarr, piano, bas, trummor och sångsolister, repar varje vecka och gör ett flertal konserter varje år. Här får du en unik chans att träna upp en bra notläsning, lära dig de olika “rollerna” i bandet, spela standardrepertoar och nyskriven musik för storband och känna det sköna trycket i ett större band.
Mål med kursen
Ämnen
Tillval
Ansökning och
kunskapskrav
Möt dina musiklärare
Möt dina timlärare på jazz
Anders Gustavsson: Trumset, gemensam lektion
Niklas Wennström: Bas, jazzensemble, gemensam lektion
Niklas Hakegård: Piano, gemensam lektion
Johan Nilsson, Elgitarr, jazzensemble, jazzteori, jazzlyssning, gemensam lektion
Sofie Norling: Sång, jazzensemble, gemensam lektion
Efter
Lunnevad
Var studerade du efter Lunnevad?
Efter Lunnevad studerade jag på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, kandidat-musikerprogrammet jazz, samt ett års påbyggnad i instrumental- och ensemblepedagogik. Mitt examensarbete blev en två månaders lång fältstudie i Recife, Brasilien där jag undersökte musiken inom den afro-brasilianska religionen Candomblé.
Vad har du gjort efter studierna?
Sedan dess har jag spelat in en skiva med mina egna sånger (“The art of Staying Young And Unhurt” 2012), samt medverkat på några skivor med andra (bl.a. Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra, Norrbotten Big Band, Steinar Aadnekvam och “Sonja Åkesson Tolkad Av”‘). Jag var med i en vokaltrio som sjöng Lambert, Hendricks and Ross repertoar, och spelade med den på jazzklubbarna runt i Sverige. Jag har sjungit mycket brasiliansk musik i alla möjliga konstellationer. Just nu skriver jag låtar till nästa skivprojekt och försöker utveckla min teknik genom att ta sånglektioner.
Hur upplevde du tiden på Lunnevad?
Lunnevad var en fin tid! Många varma fina människor, och mycket utrymme för att öva och spela tillsammans. Jag lärde mig väldigt mycket och det fanns mycket bra resurser. Jag var rädd i början att inte vara “good enough”, sedan släppte det och jag kunde jobba på fokuserat i min egen takt, det var mycket värt för mig att gå två år på skolan. Det andra året var det mycket som “föll på plats”. Att utveckla sin musikalitet och teknik tar tid, och måste få ta tid.
Lena Swanberg – jazz
Ansvarig för
sidans innehåll:
Torleif Ander
Rektor
torleif.ander@lunnevad.se
072-225 27 85
Sidan uppdaterades senast den 25 november 2024